Friday, February 15, 2013

Game Kuikuikui

Assalamualaikum :)

Heyhey salam Jumaat semua. Hello February ! yeahhh. hari ni dah limo bolaih hari bulan. blog aku tak update g untuk bulan ni. waaaaaaaaaaa :O  haha, buat terok sangat. tulih blog tu penting sangat ka weyy ? semestinya solat itu lebih penting *mata bersinar* hahaha. sebenaqnya susah sangat nak update blog ni. aku lebih selesai update pakai computer dari laptop sbb laptop aku sangat laaaaaaaaaa slow. tambah g lptop tu dah nazak sekarang. kawan aku Am sorang ja tau camna keadaan laptop aku tuu sebab dia pernah tarik and tekejut dengan laptop aku. hahaha. screen laptop tu dah boleh tarik keluaq jadi macam tab sekarang errrrrr -_-''

Okay, aku nak mula cita ni. are u ready kids ? heee, olait, nak habaq mai kat ampa. aku selalu kalau jalan jauh jauh macam p keyell or balik kampung ka apa ka, opkos dalam keta lama-lama jadi boring kann. ya laa, kita kan penumpang ja. hahaha. tak dengaq radio, layan lagu dalm fon, tengok keta moto gunung awan pokok menyembang bergambaq syok sendiri blaa blaa blaahhh. tu jaa nak buat pon.

semestinya kita tak mampu buat macam ni dalam kereta.

cara ni jaa yang paling mampu kita buat pun. bergambaq syok sendiri

tak pun macam ni
nak bergambaq berdua tapi tangan dengan tudung ja mampu masuk

tak pun macam ni
pakai cermin untuk ambik gambaq sebab tkda orang nak ambikkan. hahaha

Takkan nak bergambaq dari Jitra sampai keyell yaa dokk. sebab tu lahh kadang2 kami main satu game ni. game ni tak best mana pun. tapi biaq arhh nak main pun ! hahaha. okk, game dia lagu ni. ampa kena cari lirik lagu yang ada satu perkataan. for example, perkataan 'sayang' haa, cari laa lagu yang ada perkataan 'sayang' sambil nyanyi part yang ada perkataan 'sayang' tu. tak payah nyanyi sampai habih bukan orang nak dengaq sangat pun. hahaha

Ni antara lirik lagu yang ada perkataan 'sayang'.

 sayang apa khabar dengan mu, di sini ku merindukan kamu - Sayang by Shae
 sayang sayang sayang, kamu dah berpunya - Sayang sayang by Aliff Azizi (tak minat dah) hahaha
 sayang dan cintaku pun hanya untuk mu - Tanpamu by Sabhi Saddi ft Helena
 sayang ku tahu kah kau di dalam hati ku ini - Kau pergi jua by Adam Ahmad
 sayang maafkan aku ingin putus - Sayang by Ungu
 kau sayang ku, kau cintaku, kau pacarku, diriku yeah - Neng neng nong neng by Triad (goyang2 pala)
 ternyata ku perlukan cinta dari diri mu sayang - Sedetik lebih by Anuar Zain
 sayang ku aku pasti kau sebahagianku, sayang ku aku yakin takdir kita bertemu - Jerrypah by Aizat
 tanya sama hati apa asal sayang - Itulah sayang by The Ramless

Dah kot sikit sikit. aku pun dah tktau lagu apa nak boh. yang pasti lagu Jerrypah ada perkataan sayang. dua kali g cek oiii. tu belum nyanyi bagi prabih. haha. fyi, aku guna gambaq cupcake tu sebab aku tengah lapaq. aku harap cupcake mai melayang masuk mulut aku sekarang. nyumm nyumm. saja nak habaq. hahaha. game ni bukan boleh main dalam keta ja na. ampa toksah buat terok sangat. main ja kat tengah padang ka, dalam flight ka, ataih moto ka, kat tesco pun boleh aehh. ok, sampai di sini sahaja nukilan saya. bukan reti sangat pun nak tulis tulis blog ni. letak gmbaq reti lahh. bak kata Hezry Hafidz 'saja nak tulih, buka style pun' bye. assalamualaikum :)

apa apa pun selamat memandu semua (Y)
Thanks for THIS entry, Amnynys. kihkih :D