Wednesday, January 23, 2013

Hobi Apakah ?

Assalamualaikum :)

Holla holli ci kebum ci kebum ! hahaha. hey, uolls kali ni aku nak menampilkan bakat-bakat serba boleh yang ada dalam bilik aku iaitu Ms.Peguin and Mr.Froggy. haha. ok sebenaqnya nak cita psai hobi merapu aku yang tiba-tiba wujud sebulan sebelum STPM. KOT. haaa, dah habaq kata nak update an. ok, dah update dah nihhh.

Masa sekolah tahun lepas aku ngan kawan2 aku mmg suka sangat p koperasi sekolah. lepas habih makan kat kantin memang tempat wajib kami p lahh. satu sebab nak cari gula-gula atau dalam bahasa kedah cekelat. haha. aku memang tak boleh kalau lepaih makan tak makan benda lain. tambah g makan laksa. fuhh, rasa macam ikan dok berenang-renang dalam mulut kalau tak mkn cekelat. kannn, hiperbola sangat. derrrr. 

Sebab dok selalu sangat p koperasi pstu beli cekelat2 ni, aku rajin plak p kumpoi plastik2 cekelat ni dalam pencil box. yala, lepas makan memang tak arh aku nak p belakang kelaih semata-mata nak buang plastik cekelat ni. last2 jadi koleksi sampai aku p kutip dari kawan-kawan. haha. kawan-kawan aku pun ada yang tau aku nak kumpoi benda alah ni siap boh terus dalam pencil box aku. haha. dah macam tong sampah ngan.

tapi serious plastik cekelat ni cantik-cantik sebab tu aku mau kumpoi
oyeahhh, belakang tu lah model kita kali ni :D *bunyi kompang*

plastik cekelat yang paling banyak aku kumpoi MENTOS sebab tu yg bnyk juai kat koop pun haha.
satu hal lagi sbb dia tak senang kena hurung semut. cekelat mentos tak melekit smpai ke plastik.
ok, sebelum terlupa. haa, tu model kita yg kedua. Mr.Froggy ongg ongg :D

makan cekelat ni pun boleh bagi hilang ngantok masa dalam kelas. tambah g mentos hat kaler
hijau kuning tu (sour mix) haaaa, makan ja memang segaq laaa mata ampa sampai habih kelas. 
hahaha, cuba laaa nohh ! :D

Tapi pernah sekali tu aku dok ralit makan cekelat hat jenih kena kulum lama-lama baru cayaq tu ann sekali cikgu suruh baca jawapan SEJARAH ! jawapan sejarah bukan pendek2 kot. haa jenuh aku cover sebab tak smpat buang. aku baca pun dah nk tpleot. elok cikgu bagi isyarat stop sebab nak terang kt bdk kelas, aku pun luah arh cekelat tu dlm plastik balik. hahaha. yaaa, pengotoq sangat ! haha. tapi tkpa, tkda spa perasan wktu tu walaupun aku dok depan sekali. ahahaha. and yg pasti plastik cekelat tu tkda dlm koleksi aku nih. haha :p

Dalam banyak2 aku kumpoi ni, aku still boleh cam spa empunya plastik cekelat ni yg sudi sedekah kat aku. haha. dari cara buka pun dah tau. yg sopan + kemas, opkos yg Fam tak pun Wan. haha. yg serabut serabut memang hat Caon lah. buka style buka kopok twisties sampai aku ngan Am tgoq cara dia buka cekelat tu. tapi aku hanya terima plastik yg elok ja. hahaha. demand ! yg messy2 memang tak arh. haha. bukan pa, stg aku rasa serabut. grrrr. tapi selalunya org yang sama yg bagi aku plastik cekelat ni. yg paling banyak bagi kat aku mesti lah diri sendiri. haha. dah beli makan tauk dalam pencil box. sonang !

Masa kat koop dulu satu g benda aku suka beli Apollo. alaaa, yg plastik dia kaler kuning tu. huuu, sedap sedap sedap ! sampai tiap kali p mesti ayat yg sama aku tanya 'apollo ada ?' haha. masalahnya apollo ni selalu sangat lahhh tkda. haih. tapi plastik dia tak boleh kumpoi sbb coklat kt apollo tu boleh buat semut hurung. habih laa pencil box aku. nak kumpoi plastik cekelat last2 semut yang aku kumpoi buat koleksi. derrr.

Neng neng nong neng, haaaaa jarang gua nak karang panjang2 cmni. ambik kau ! puaih hati ! hahaha. baca jangan tak baca ! haha. ok, adios uolls. thanks for reading. muahh muahhh :*


Sempena Maulidur Rasul ni, mari kita berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW :')

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ 
♡ Salam Maulidur Rasul 

Friday, January 18, 2013

Berparty Bebeyh

Assalamualaikum :)

Hai semua ! entry kali ni tak mau boh gmbaq, cek nak boh video. hehe. video ni dah siap dari tahun lepaih g. walaupun aku jadi penanam anggur yang tegar sekarang tapi tahap kemalasan yang over, so tahun ni baru aku bagi ampa tengok. heee. dalam video ni ada gmbaq + video yang dijadikan video. serupa ayat keling g. haha. tapi ampa paham kannn kannn kann ? tak paham just watching this awesome video. kahkahkah.

Majlis akhir tahun kelas ni kami memang saja buat bagi sama dengan birthday sir. hehe. ni suma rancangan Nana. lepaih discus nak buat bila apa suma. sir setuju nak buat kat rumah dia. oyeahhh, dekat ja dengan rumah aku. jalan kaki pun boleh sampai. tapi waktu tu hujan lebat sangat sangat. so, aku merap Am soh p ambik aku kat rumah. 59 saat sampai rumah sir ! hehe. sebelum start majlis ni, seperti biasa yaa. geng rumah sewa memontengkan diri sebab nak p beli bahan-bahan nak masak. haha. habih satu Jitra kami redah cari bahan.

gmbaq ni jaa aku letak.......

LISTEN ! kualiti video tak berapa elok sebab terpaksa diconvert ke low quality sebegini :(
4min 38sec. enjoy ! :)

Alhamdulillah, majlis berjalan lancaq. terima kasih kat suma cikgu yang sudi mai waktu tu. walaupun terpaksa berpayung-payung *bajet cikgu baca blog terlebih glemer ni* and tak lupo kat kengkawan yang mai meriuhkan majlis tu. haha. tukang tukang masak yang masing-masing nak tunjuk bakat. ohhh, thanks yaa ! ayam bakaq tu sedap kot. spa perap ayam ? HAHAHA. saja tanya :p sekian. bye ampa. nanti mai g noh baca entry baru. haha
Alhamdulillah. Terima kasih Allah :'D