Monday, December 31, 2012

Good Bye 2012

Assalamualaikum :)

Lagi berapa jam ja dah nak masuk 2013. fuhhh, cepatnya masa berjalan. entry ni just nak ingat balik apa jadi dalam hidup gua sepanjang 2012. nak baca sila kan, tkmau sudah. kahkahkah. tahun ni 1st time aku dapat 'X' kalender aku sampai last day 2012. sumpah sebelum ni tak pernah. kalender pun tak pernah wujud. haha. mari kita mula bercerita. bismillahirrahmanirrahim..............:)

Tahun 2012 banyak mengajaq aku erti kesabaran. wahhh ! ya ya, serious. banyak benda aku kena sabaq sepanjang tahun 2012. first bila aku tak dapat masuk mana-mana waktu tahun 2011. so aku ambik keputusan masuk praU. kena sabaq cek oiii nak tunggu bulan 11. haha. tapi bukan tu ja laa. banyak benda g yang aku kena sabaq. pic kalender aku ni MEMANG tahun 2012. apa yang jadi, yang tu aku tulis. jangan kata pa nohhh, wokey babeyh ! :)

mula bulan Januari. deyy, takkan start bulan Mac kot -.-'' time ni mula laa sesi persekolahan 
kali ke 7 untuk aku. dasyat. haha *send off pengetua* sangat tak boleh blah. kahkahakah

bulan pebret tahun 2012. yeahhh, bulan Mac ! penuh dengan suprise yang aku akan 
ingat sampai bila-bila. tahun depan tak dah laa semua tu. hueeee.

bulan exam. huuuuuuu. penuh dengan tekanan ._____. tapi aku syok bila start exam sebab
tempat duduk aku akan jadi betul2 tepi tingkap. haaaa, bukan cubaan nak meniru na. syok
sbb kena angin. sambil tu boleh usha orang kat kantin + tendang meja budak depan aku. haha. 

ini dinamakan bulan MUET. hahaha. ingat balik time buat MUET speaking. sumpah lawak !
speaking tunggang-langgang. dengan Nailah buat lawak. double triple lawak jadi waktu tu.
tapi nasib baik result untuk speaking kami empat lebih kurang ja. hahaha

sekali lagi bulan exam mai. tekanan sampai serabut kalender aku. penuh ! busynya aku. 
haha. siap ada study week baq ang. jangan main-main. haha

bulan paling tekanan tekanan tekanan tekanan untuk aku. alhamdulillah ada yang prihatin
nak dengaq cerita aku, lap ayaq mata aku and happykan aku. thanks friends :')

oyeahhhh ! STPM tiba. bulan hat dok tunggu sangat mai gak akhirnya. alhamdulillah.
aku dapat jawab suma paper kat kerusi and meja bernombot SK0201dotdotdot :')
smj waktu tu sunyi kot sebab dh tkda orang. cuti sekolah oiii.
kami jaa yang dok busy jawab exam -.-''

sampai bulan akhir 2012. tengok tengok ! last paper kami 121212. sangat molek nob tu ^^

Syukur syukur syukur alhamdulillah. aku dapat lalui semua bulan dalam tahun 2012 dengan lanciaq. haha. aku harap tahun 2013, aku akan jadi lagi kuat dari tahun 2012. insyaAllah. nampak gaya macam nak kena p gym, bagi naik muscle setaraf dengan Sazali Samad. haha. alang-alang dah ada blog comey ni, aku nak mintak maaf kalau ada salah and silap aku buat kat ampa ampa masa tahun 2012. mohon ampun yaa bapak bapak ibu ibu. start your new year with smile and bismillah :)
Happy New Year '2013' :D

Friday, December 28, 2012

Family Time : Terjah Kellie's Castle

Assalamualaikum :)

Hai, kite kembali mengupdate blog !!!! hehe. kali ni nak kongsi cita masa balik kampung hari tu. sebelum balik kampung hat real punya kat Bagan Serai mohh kita singgah dulu Batu Gajah dengan Ipoh. yooo, sumo Perok. kebetulan p Batu Gajah and kebetulan Istana Kellie dekat ja dengan rumah mak ngah aku. so, ajak abah p situ. dah lama nak p. selalu lalu ja. tak dan nak singgah and selalu sangat kalau lalu ja depan Kellie's Castle ni KOMPEM hujan ! macam tak bagi p ja aehh. aku suka bagunan omputeh hat lama-lama sebab tu yang nak p sangat. jom terjah jommmm. jeng jenggg jenggg ! nak tau cita psai istana ni klik ni :) sebab aku pun tak brpa tau. heeee.

welcome to Kellie's Castle :D

hari yang kami p ni pun sebnaqnya hujan tapi dah sampai redah ja weyhhhhh

demi nak berphotoshot alaa alaaa model pro

hujan pun hujan laaa. tapi dalam tu ada bumbung. nak risau pa. kannn

masuk masuk, rasa terpegun tengok istana ni. tapi agak serem gak lahh sebab orang cakap
tempat ni berhan....ada satu lorong tu siap tulis g 'koridor misteri' huuuuuu

sambung menerjah di tingkat ataih. lets go bebeyh :p

ada brannnnn ? hahahaha

syok kot dok ataih ni. rasa bebas ja. cehh. haha. tengok reaksi kami dah cukup 
menggambaq perasaan kami. muahahaha :3

tapi besa laa, mak aku dah mula beletiaq time kami nak naik sampai tingkat ataih.

tingkat seterusnya............

dan seterusnya. hahaha. hat ni paling ataih. mak dah mula mengucap panjang. haha

turn kami plak. hiksssss. mana boleh naik ramai-ramai nanti roboh la istana tuu. erkk

jyeahhhhh ! jangan ingat jate ja buleh sapa atah, kito ore tino pom buleh jugop ehh.
neahhhh kluaq bahasa Kelantan baq ang. ehhh.

aku terpikiaq masa masuk istana ni. ada ark yang berani tidoq dalam istana ni semalaman
ka dah ada yang tidoq ? haha. okokokokok -__-''

kalau soh aku tidoq situ memang tak arh sebab dalam istana tu mana da katil. huueee..

.___.'' okayyyyyyy. MEMANG aku tak berani pun nak tidoq situ

olait ebelibadi. selesai misi menerjah istano nihh. terjah sangatttttt.

see see see ! I choose capital C. C for cckot comey. bhahaha. *pang sedaih*

Kellie's Castle ni dulu masuk free ja tapi sekarang dah kena bayaq. tapi serious best kalau nak p bergambaq semata-mata. haha. masa aku p tu pun banyak pengantin dok photoshot. OK ! dah kot. sumpah tak tau nak taip pa dah. apo kono eh jang. brrrrr. kbye. assalamualaikum :)
A smile can't fix problem. But it fix heart and relationship with others and that's how we live better.   -Dena Bahrin- :')

Thursday, December 20, 2012

Happy Birthday Amnynys

Assalamualaikum :)

Hello hello ! banyaknya masa aku ada nak update blog. hahaha. entry ni just nak rewind balik kisah-kisah silam dahulu. ehh, tkda lah. saja nak cerita pasal befday my besfrend, Amnynys. befday dia ikotkan 7/11 tapi tarikh tu hari sekolah. so, memang tkda apa boleh buat. g satu memang aku saja saja buat tak brapa nak celebrate befday dia sebab dia dok peringat brapa hari sblom tuu. haihhhh ! haha. 

Tapi aku dengan syazwan memang dah rancang nak buat smnthing kat dia. mula-mula aku ingat nk beli hadiah pakai duit aku ja tapi sedih ! time tu ekonomi aku sangat terumbang-ambing seperti hidup ku waktu itu. hahaha. so, terpaksa share dgn syazwan. nasib baik laaa budak tinggi ni mau. yeahh, sharing is caring :p frame gambaq dengan gambaq comey kami tiga orang sebagai hadiah untuk Amny :D

aku tak rancang nak baling teloq tepung ayaq sirap segala bagai ni. 
salahkan syazwan dalam hal ni. hahaha

tadaaa ! hahaha. mek ni dah la langsung tak angkt call aku sampai kena msg mama dia
baru mau rply msg aku waktu tu. terima lah nasib. hehehe.

lepas dah habih sesi tacing kami buat sprise. terus p ambk caon kat sekolah. actly 
hari tu pun hari sekolah tapi kami ponteng. hehe. alang alang esok tu dah strt cuti 
pnjang kannn kami pun ambik lahhh cuti sndiri :p

dah tkda hala tuju sangat. kami dcide p beli mcd and makan kat rumah Tok Su

kejadian tragis jadi wktu ni bila aku terrrrrrrr bagi jatuh ayaq caon. hahaha.

tapi tkpa asalkan dia dapat baju batman. kan ? kan ? kan ? haha

aku harap Am tak marah aku letak gmbaq ni. peace yooow ! (Y)

dah kenyang, mula laa sesi bergambaq

semua tak mau kalah baq ang ! tapi macam ada smthing missing dalam gmbaq ni
hahaha. camera tala tang lain oihhh.

okay. molek molek :D

dah habih ambik gambaq. haruslah balik kannn

first time aku mensponsorkan keta viva untuk bawak jalan-jalan sampai terlupa
tempat nak isi minyak kat mana -.-''

dahhh. balik balik ! :D

Baju yang kami pakai memang saja bagi sama. ikotkan aku, Am dengan Syazwan ja ada baju tuu tapi dah masuk Caon tkkan nk biaq sorg2. haha. baju kuning tu still bau kedai wktu tu kot. kahkah. sebab baju nih terhasilnya Geng Kelawaq. bhahaha. *bnyak plak gelak* yaa, sampai sini saja bahh entrynya. thanks Amny for all this pictures. tahun depan boleh tak rasa semua ni lagi kan ? hurm hurmm :') banyak persoalan berada di minda. lalalalaala. bye.
Fake smile sometimes can make others smile :'D

Monday, December 17, 2012

Family Time : Hello Melaka

Assalamualaikum :)

Fuhhhh fuhhhh *buang habuk* yehoooooooo ! lama dah tak update blog. mesti ada yang rindu aku kan. hahaha. bajet sangat :p alhamdulillah, aku pun dah habis exam. tunggu result ja. serem baq ang. hehe. cuti sembilan bulan ni kena guna elok elok laaa. macam-macam dah rancang. konon nak kuruih lah, keja lah pa lahh. last last nanti jadi penternak lemak yang berjaya ja pa. hahaha. tkpa tkpa, kita buat satu satu. hiksss ^^ 

Habis exam hari tu 12/12/12 elok gilo tarikh tu. hehe. tapi tkda apa sangat pun lepas habis pper hari tu. suma pakat balik tak sabaq nak cuti mungkin. tapi esok tu aku dah p holidayyyy ! whehehe. rancang nak p bercuti ni dah lama dah. time aku dok exam g. kes tu elok habih exam terus p. and the destination is Paris Melaka :D 

whooooo, muka lega dah habih exam. cuti cuti malaysiaaaa :D

Dah lama aku tak p Melaka. last p masa rombongan darjah 6. towwww. lama sangat ! sampai ja hari tu, rehat-rehat and terus keluaq makan malam. pastu ternampak banyak beca berkeliaran area hotel kami dok tu. beca-beca ni nampak segok segok ja waktu malam dengan lampu hari raya. hahaha. tapi mata aku dok liaq cari beca yg jep naik dalam cita sepahtu angan tak sudah tu. haha. saja nak ambik bau jep. muahaha :p

ampa kalau nak naik beca, aku sarankan naik time malam sebab yg bawak beca wktu tu
abang-abang. hahaha. bukan paa kesian kat pkck2 yg tua penat nak kayuh gerek tu :p

esok tu p naik Menara Taming Sari. best ! tapi sat sangat. 7 minit joooow.

boleh tengok keliling Melaka kat atas tu. Jitra pun boleh nampak aehhh

Hellooooooo Melaka :D

lepas habih pusing-pusing kat atas menara tu kami p muzium 
*ala-ala rombongan sambil belajaq*

p muzium bukan pa sangat. nak bergambaq ja lebih. hahaha

oyeahhh, hero malaya ! *kitkat*

kat Melaka banyak kapal naik darat. senang nak teroka. haha


rasa macam TLDM .___.

ehemmmm, titanic baq ang. ko hado ???? 'kate nyerrr'

dok Melaka ni banyak tempat best nak bergambaq

kannn......dan dan jadi model.
'umno terus mara....lalalaala'

shoping...bergambaq...shoping...bergambaq... -.-''

malam tu plak p Melaka River Cruise. pusing-pusing Melaka g. tapi kot jalan ayaq plak

Melaka waktu malam pun cantik. arhhhh, saya suka saya suka !

Esok tu terus balik sebab ada kenduri kat Bagan Serai. yeahhh, singgah kampung dulu. tapi sat jaa. p kedarah nasi kenduri and p jenguk tok pstu terus balik Jitra. aku berjaya tak toup sepanjang kat Melaka tu. no text, no call, no wifi. relax ja. hahaha. seriously, aku suka Melaka. bila boleh p lagi. tak puaih tak puaih !!! grrrrr.

After 11 years :O 
sila tengok tudung saya wktu tahun 2001 tu. sangat hurmmmm. hahaha
Hadapi dengan senyuman :)