Monday, August 29, 2011

Assalamualaikum Syawal

assalamualaikum . . .

yee. kemarin bkak puasa dgn bdkbdk comey nsem limaSapphire '10. haha.
ahliahli yg terlibat tk ramai pun, yang ada kemarin syaza, yana, mirah, tirah, azie, hani, aqilah,
naim, mucid, syahmi, adly,syazwan,arif, irfan, qamil, maru. ada spaspa aku ttingai kah ? maaf =='
and seperti kebiasaan kami berjumpa n berbuka dkt Bandar Baru (Newtown)

rindu nk dngaq syaza hingaq cam dulu. berkat aku mai kemarin,
rindu tu terubat. HAHA :D

yg mengorganise. tima kasih syazwan >.<

habis jaa mkn da yg nk balik ada yg nk p smyang maghrib. so, ada yg balik ada yg tak.
mukamuka yang tk balik g tyme tuu . . .

muka suci lps smyang. hehe.

lps ney aku tk kan bg syhmi ambk gmbaq kita dah. bnyk gmbaq tk jd dri jd :p
maaf, kualiti cmera mmg hampeh :/

itu saja gmbaq yg ada sbb sibuk mkn n gelak. hehe. yg tk dpt mai tu tk pa, thun depan
insyaAllah kita jmp lg ramadhan n ada yg nk buat g jmuan buka puasa cmni. hehe. ok,
sebelum menamatkan entry kali ney saya saya saya ingin mengucapkan


Salam Aidilfitri buat keluarga, sepupu sepapat, anksaudara, mr.zack serta kwnkwn smua. 
Dan sy Nur Zarifah Arifin ingin memohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki skiranya
ada terkasar bahasa, tergosip, tertampaq muka, tertampaq bahu, tertendang perut or apa2 larh
 MAAF yewww :)

 mood : balik kampung, kbye :D

Friday, August 19, 2011

Empat Minggu Tercomey

assalamualaikum :)

sihat semua ? yeah, tengah happy sekarang. haha. happy sbb dah habis test 1 :p
dulu selalu baca blog kwnkwn cmnt psl pper yg depa jwp. kali ney cek nk wt gak.
yaa. meniru skali skala. hehe. mngaku lebih elok.

sy x secantik anda tp sy bersyukur :)

               MUET (listening) : x jelas kalau laki india tu ckp. sleng sgt laa uncle =='
               Bahasa Melayu 2 : I  Juvana
               Pengajian Perniagaan 2 :  ok laaa KOT. hehe.
               Pengajian Am 2 : okok sajeeww :)
               Sejarah 2 : serabut, kelam kabut
               Geografi 2 : migrasi migrasi migrsi *__*
               Bahasa Melayu 1 : nmpk senang, tp awat payah ?
               Sejarah 1 : soalan sma gan latihan. bahagia :D
               Pengajian Perniagaan 1 :  hahahaha. susah :(
               MUET (writing) : no comment 
               Geografi 1 : terasa nk meltup cam gunung berapi !
               Pengajian Am 1 : i need calculator -___-

alhamdulillah. bley jawab sbb xikot format betul lagi. hehe.
sembilan belas haribulan lapan dua ribu sebelas :D


sepuluh malam terakhir ramadhan . selamat beribadah :)

Allah swt sendiri mengisytiharkan sedemikian dlm firmaNya :
" Sesungguhnya Kami menurunkannya di dalam malam Al-Qadr, dan adakan kau tahu
apa itu malam Al-Qadr ? Malam Al-Qadr itu lebih baik dari sebulan. Pada malam itu
turunlah para malaikat, dan Ruh (Jibril) dgn izin Tuhan mereka untuk segala urusan.
Sejahteralah malam itu sehingga terbit fajar" 
ayat 1-5


Rasulullah SAW dalam mengejar Lailatul Qadar telah menyatakan dgn jelas di dalam
sabda baginda :
"Carilah Malam Al-Qadr itu pada malam ganjil ketika 10 malam terakhir"
Hadith Sohih riwayat Bukhari.


Wednesday, August 10, 2011

Good Luck

assalamualaikum :)

yeah. demam nk exam sudah sampai. lama dah xjwp peksa. haha. btw

GOOD LUCK semua ! 

google image

nota kecik : suma pper sejam jaa ? baguih. hehe.
rindu ampa encik timba